Diensten


Ervaren ondernemer of interim manager aan uw zijde

Vele manjaren ervaring zijn binnen Divent verzameld aan best practices en over het waarom van het welslagen of falen van plannen en uitvoering. Hierdoor zijn Divent partners in staat snel tot de aanpak te komen die het meeste oplevert. De expertise en ervaring omvat zowel het bijstaan van grote als kleine bedrijven en organisaties – grote veranderingstrajecten bij corporates als banken en verzekeraars. Denk aan een saneringsronde in het intermediaire kanaal van een grote verzekeraar. Maar ook het vergoten van de winstgevendheid van een veelheid aan MKB bedrijven in diverse segmenten, tot en met b.v. de horeca aan toe.

De aanvliegroute daarbij is een generalistische, dat kan ook niet anders omdat de problematiek, als gezegd, in alle bedrijfsonderdelen schuil kan gaan. Vanzelfsprekend zijn vele vertrouwde specialisten in ons netwerk aanwezig om waar nodig op afroep te worden ingezet.

Probleemoplossend vermogen

Dan is er grote behoefte aan de inbreng van probleemoplossend vermogen. Iemand met ervaring, iemand die ‘alles al een keer heeft meegemaakt’. De betiteling die opdrachtgevers onze mensen nog wel eens gegeven luidt deskundige all-rounders. Dat geeft vrij doeltreffend aan wat er moet gebeuren: op welk vlak binnen de onderneming  dan ook! Over het algemeen binnen vrij beperkte tijd. Afhankelijk van hoe hoog de nood is. Dat kan verschillende vormen aannemen, van coaching en organisatieadvies tot interim management.

De weg omhoog, ‘uit de ellende’ kan net zo gevarieerd zijn als de soorten ‘ellende’ die er zijn. Tot en met een doorstart aan toe. Of zelfs een definitief faillissement van de huidige onderneming. Kern is dat ‘een einde nooit het einde hoeft te zijn’. Er is altijd een nieuw begin, er is altijd hoop.

 Gedegen advies op basis van analyse

Maar vaak hoeft het zo ver helemaal niet te komen. De eerste insteek is uiteraard bij dat faillissement uit de buurt te blijven. Alles er aan te doen de continuïteit weer te herstellen. Dat begint met een analyse van waar de pijn nu eigenlijk zit. Wat zijn de dieper liggende oorzaken die tot disfunctioneren leiden. Maar ook een toetsing van hoe levensvatbaar het huidige verdienmodel eigenlijk is. Zo wordt de mate van ombuiging bepaald. Misschien moet u wel aan een heel andere opzet gaan denken, bijvoorbeeld een franchisemodel, i.p.v. een filiaalketen – bij wijze van voorbeeld. 

Vervolgens dient er een plan te komen dat met grote discipline wordt uitgevoerd, waar iedereen aan mee werkt. Het kan zijn dat er voor de uitvoering van dat plan geld uit de markt moet worden opgehaald. Middels bank, investeerder of crowd-funding. Of dat bestaande financiering dient te worden geherfinancierd onder andere condities. Of dat een saneringsronde langs uw huidige crediteuren nodig is. Ook daarin wordt u uiteraard bijgestaan.

 


 Specialistische Diensten

Hier vindt u een kleine opsomming van onze diensten, waarbij we middels onze ervaringen en netwerk, deze diensten in diverse branches breed kunnen neerleggen.

- Boekhouding en administratie

- Forecasting

- Bedrijfwaardering

- Management Reporting

- Interim Management, op diverse gebieden

-Operational Excellence

-Sales / Marketing

-Coaching

Voor meer informatie zou ik u willen verzoeken om middels ons contactformulier met ons contact op te nemen en dan helpen we u graag verder!